Kalevalainen jäsenkorjaus – mitä se on?

Kalevalainen jäsenkorjaus herättää asiakkaissa monenlaisia ajatuksia. Monet asiakkaistani ovat todenneet käsittelyn jälkeen, että ”eihän tämä sattunut alkuunkaan" tai "eihän tässä rusauteltukaan kehoa”.. Ei niin, kalevalainen jäsenkorjaus on hellävarainen mobilisaatiokäsittely, jossa keho käsitellään jalkapohjista päälakeen – jokaisella käsittelykerralla.

Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu kehon kineettisten ketjujen tasapainottamiseen jalkapohjista päälakeen. Kehon tuki- ja liikuntaelimistön tasapainottaminen auttaa lihasjännityksen purkautumiseen, kalvorakenteiden vapautumiseen ja sitä kautta verenkierron ja kudosnestekierron tehostumiseen ja hermoston vapautumiseen. Kehon löytäessä tasapaino ei kivulle ole sijaa.

Mobilisoivassa käsittelyssä käytetään hyväksi asiakkaan luontaisia liikeratoja, jolloin kokemus kalevalaisesta jäsenkorjauksesta on asiakkaalle miellyttävä. Käsittely tehdään asiakkaan kehoa kuunnellen, jonka vuoksi se ei tuota asiakkaalle kipua. Erityistä on myös huomata, että kalevalaisessa jäsenkorjauksessa ei hoideta ainoastaan kipukohtaa vaan käsitellään keho kokonaisvaltaisesti. On hyvin yleistä, että esimerkiksi yläkehossa ilmenevä kiputila voikin olla lähtöisin lantiokorin virheasennosta ja tästä syystä käsittely tehdään aina kokonaisvaltaisesti.

 

Voit tutustua kalevalaiseen jäsenkorjaukseen lisää Kansanlääkintäseuran -sivuilta.

Jokaisen asiakkaan keho on yksilö.

Tämän takia on mahdotonta sanoa, kuinka juuri sinun keho reagoi käsittelyyn ja miten pian käsittelystä on sinulle apua. Toisella jo ensimmäinen käsittely voi antaa avun esimerkiksi alaselän kiputilaan ja toinen voi joutua käymään käsittelyssä useita kertoja ennen huomattavaa muutosta kehossa. Tämä on yksilöllistä. Tähän vaikuttaa myös ongelman syntysyyt. Yleensä mitä pidempään kipua aiheuttava virheasento on ollut kehossa, sitä ”luontaisempi” asento se on keholle ja sen tasapainottaminen ottaa yleensä useamman käsittelykerran.

Kalevalaisella jäsenkorjauksella on saatu hyviä hoitotuloksia muun muassa

Alaraajojen kiputilat:
Kasvukivut, jalkojen toiminnallinen mittaero, nilkkojen ja polvinivelten virheasennot, kantapääkipu , jäätynyt lonkkanivel

Lantion ja selän alueen kiputilat:
Lantiokorin virheasento, SI-nivelen kiputilat, iskias sekä iskiastyyppiset kiputilat,
toiminnallinen skolioosi

Hartioiden, niskan ja pään alueen kiputilat:
Jännitystilat, TOS- oireisto, asentohuimaus, migreeni, purentahäiriöt, yleisesti kasvosäryt

Käsien kiputilat:
Tenniskyynärpää, golfkyynärpää, rannekanava -oireyhtymä, jäätynyt olkanivel, heittäjän käsi

Kalevalaisen jäsenkorjauksen osalta on myös joitakin esteitä, jolloin käsittelyä ei voi tehdä.

Paha sydänvika
Akuutti vamma (murtumat yms)
Flunssa tai muu akuutti tulehdustila
Hermojuuriaukon ahtauma
Aktiivisessa vaiheessa oleva reuma
Verenvuototauti
Kaulavaltimoiden ahtaumat
Kasvaimet ja syöpä (lääkäriltä saatava lupa hoidetun syövän jälkeen)
Osteoporoosi
Spondylolyysi ja spondylolisteesi
Raskaus (kokeneet jäsenkorjaajat voivat hoitaa myös raskauden aikana)
Leikkauksen jälkeen on suositeltavaa odottaa vähintään 3kk, lääkärin luvalla aiemmin

Päihtymys/krapula ovat aina hoidon esteitä.

Lisäksi on hyvä huomioida, että viimeisestä rokotuksesta on hyvä olla väliä vähintään 2 viikkoa ennen käsittelyyn tuloa.

Varmista lääkäriltäsi soveltuvuus tulla kalevalaiseen jäsenkorjaukseen. Mikäli saat luvan mennä hierontaan, voit tulla myös kalevalaiseen jäsenkorjaukseen.

Mietityttääkö, sopisiko kalevalainen jäsenkorjaus sinulle - ota yhteyttä ja kysy rohkeasti.